EHBO

Hockey is een gezonde sport. De meeste hockeyers krijgen niet te maken met een blessure en ervaren het spelletje, de wedstrijden en de trainingen, als een sportieve oefening voor lichaam en geest. Toch zit een ongeval in een klein hoekje. Soms door een foute beweging van de speler zelf, maar ook in het vuur van het spel kun je een blessure oplopen. Op dit deel van de website vind je informatie over hockey en gezondheid. Hoe AMHC een aantal zaken geregeld heeft, maar ook wat je er zelf aan kunt doen.

Ongevallen

Tijdens trainingen en wedstrijden kun je blessures oplopen of gewond raken. Achter de bar is een EHBO-koffer beschikbaar. Hierin zitten de meest gebruikte eerste hulp middelen.
Op competitie dagen of tijdens de trainingen is er iemand in het clubhuis aanwezig om eerste hulp te bieden of door te verwijzen naar huisartsenpost of ziekenhuis.
In het clubhuis is achter de bar ook een AED (defibrillator) aanwezig. Ook hiervoor is iemand aanwezig die de AED kan gebruiken. En anders geeft de defibrillator zelf aan wat je precies moet doen.
In de volgende instructiefilm wordt het gebruik stap voor stap uitgelegd.
Instructiefilm AED

Je kunt hier een overzicht downloaden, waarin de meest voorkomende blessures en ongevallen beschreven staan. Er staat kort en bondig beschreven wat je als EHBO kunt doen. Dit overzicht is ook te vinden bij de EHBO koffer.
Speciale aandacht is er voor hoofdletsel, zoals je kunt lezen in de pdf "Wat te doen bij hersenschudding”.

 
Het Rode Kruis heeft een nieuwe gratis EHBO app voor de iPhone, Android en Windows Mobile 7 gelanceerd. De EHBO app geeft kort en bondig instructies in geval van nood. Zo heb je altijd EHBO kennis op zak en weet je precies wat je moet doen!
Bijna de helft van de Nederlanders verleent zelf geen Eerste Hulp als iemand flauwvalt in de supermarkt. Reden hiervoor is gebrek aan kennis of angst om iets verkeerd te doen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder 12.000 mensen.
 
Het Nederlandse Rode Kruis vindt het tijd voor verandering. Daarom lanceert het ter gelegenheid van Wereld Eerste Hulp Dag een nieuwe gratis EHBO app voor de iPhone, Android en Windows Mobile 7. EHBO op zak . Met de EHBO app voor de smartphone heb je altijd EHBO kennis op zak.
 
De EHBO app geeft instructies in 56 gevallen van nood. Zo vertelt je mobiele telefoon direct wat je moet doen bij bijvoorbeeld verslikking, brandwonden of bewusteloosheid. Maar ook wat je vooral niet moet doen. De informatie is bovendien gekoppeld aan hulpdiensten in de buurt:
met één druk op de knop bel je direct het centrale alarmnummer 112 of vind je via GPS de route naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.
Wil je ook EHBO op zak hebben? Download dan nu de EHBO app! En weet wat je moet doen bij noodgevallen.
 
 
 
Ongevallenverzekering

AMHC heeft voor haar leden en alle personen die betrokken zijn bij door AMHC georganiseerde activiteiten (trainingen, toernooien, sportkampen etc) een sportongevallenverzekering afgesloten. Deze verzekering is een aanvullende verzekering. Dat wil zeggen dat eventuele schade ten gevolge van een ongeval, dat niet door een eigen verzekering wordt vergoed en/of ingeval van onvoldoende eigen dekking, eventueel door de sportongevallenverzekering kan worden vergoed.
Deze verzekering is niet alleen van kracht tijdens door AMHC georganiseerde activiteiten, maar ook tijdens het rechtstreeks gaan naar en komen van de plaats van deze activiteiten.