Tenue & Kleding

Hieronder is het beleid met betrekking tot het AMHC tenue en kledinglijn vastgelegd. Duidelijke regels en duurzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten bij het opstellen van dit beleid geweest. Het bestuur en de kledingcommissie zien toe op de naleving van dit beleid.

Algemeen

Het tenue voor seizoen 2023 – 2024 kent de kleuren donkergroen en zwart, als knipoog naar het allereerste tenue van AMHC van vele jaren geleden. Het dragen van het clubtenue tijdens door de KNHB vastgestelde wedstrijden en toernooien is verplicht.


Het tenue

Het officiële tenue van AMHC bestaat uit:

  • een donkergroen shirt met witte kraag, met het embleem van AMHC links op de borst (vanuit de drager gezien).
  • De officiële zwarte broek of rok, ook voorzien van AMHC-logo. De keuze voor het dragen van een rok of broek staat vrij. De rok is voorzien van een binnen broekje.
  • donkergroene kousen met witte band met daarop het logo van AMHC

The Indian Maharadja is de officiële kledingpartner van AMHC. DAKA Alkmaar, is de enige leverancier. DAKA en The Indian Maharadja zijn als enigen gerechtigd om het AMHC-logo en AMHC-embleem te gebruiken.


Namen en rugnummers

Het dragen van een rugnummer is voorbehouden aan senior teams die spelen vanaf de Tweede klasse KNHB. Jeugd teams die deelnemen aan de landelijke competitie zullen ook rugnummers dragen.

Tenues worden niet bedrukt met de namen van de spelers.


Sponsoren

Andere reclame-uitingen buiten onze (hoofd)sponsors zijn op het AMHC-tenue, zowel uit als thuis, niet toegestaan. Dit geldt voor het shirt, de broek, de rok en de kousen van het tenue. De reclame-uitingen van onze (hoofd)sponsoren worden in wit afgedrukt.


Uittenue

Het dragen van het officiële uit-shirt is voorbehouden aan dezelfde teams als genoemd bij de rugnummers. Dit shirt is rood en is voorzien van het AMHC-embleem. Er is geen aparte broek of rok voor het uittenue, met het oog op de verduurzaming van AMHC.


Clublijn AMHC

De AMHC heeft een officiële Clublijn. Deze bestaat uit onder andere trainingspakken, hoodie’s en truien. De Clublijn wordt geleverd door DAKA Sport te Alkmaar.

De kleding uit de Clublijn is meestal niet uit voorraad leverbaar en dient dus tijdig besteld te worden.

Het uitgangspunt is dat (in teamverband) voor, na en tijdens wedstrijden kleding wordt gedragen uit de eigen Clublijn.

Het is niet geoorloofd om op clubkleding eigen teamsponsor logo’s te plaatsen. Dit kan alleen na overleg Sponsorcommissie en het worden van "Vriend van AMHC”

Wil je een team sponsoren uit de Clublijn en "Vriend van AMHC" worden? Neem hiervoor contact op met de sponsorcommissie via [email protected]. In principe wordt de sponsorbedrukking in wit afgedrukt. Houd rekening met een verplichte sponsorbijdrage van €250.

Bekijk de AMHC Clublijn 2023-24

Keepersuitrusting

De basisset voor keepers die AMHC verstrekt bestaat uit: helm (incl. vizier en keelklep), bodyprotector, legguards, klompen, handschoenen. Keepersbroek en toque indien nodig.  Voor meer informatie: [email protected]

Het officiële keepersshirt is rood en voorzien van het AMHC embleem


Duurzaamheid

Tenues die te klein geworden zijn mogen worden doorgegeven of doorverkocht. Ook is het mogelijk het tenue aan de club te geven die er dan een ander blij mee kan maken.

Tenues mogen om die reden niet bedrukt worden met de naam van de speler.

De club adviseert overige kleding bij DAKA Alkmaar aan te schaffen en ontraadt de aanschaf van kleding bij de zogenaamde fast fashion-bedrijven. AMHC wil immers de groenste hockeyclub van Nederland zijn.


Korting

DAKA Sport geeft iedere AMHC lid een korting van 10% op het hele hockey assortiment. Ieder lid krijgt hierover nadere informatie.

Ook is er een korting voor teams. Zie hiervoor de AMHC Clublijn.