AMHC Missie en visie

AMHC: Samen met plezier en oog voor ontwikkeling hockeyen
 

Onze Visie 


Hockeyclub AMHC is een warme, sociale en ambitieuze hockeyvereniging. Een club met al meer dan 110 jaar historie waar we trots op mogen zijn. De leden, vrijwilligers, trainers, coaches, ouders en andere betrokkenen van de club kennen elkaar, de sfeer is vriendelijk, gastvrij, betrokken en respectvol. De vereniging biedt een plek waar een ieder mee kan doen en zich thuis kan voelen. 


Als vereniging vinden we sport, en de hockeysport in het bijzonder, belangrijk. Sport is meer dan een spel. Sport verbroedert, geeft plezier en levert vaardigheden op die zowel binnen als buiten de lijnen van belang zijn. Door te sporten ontwikkelen en verbeteren we als sporter, maar ook als mens. 


Het is de ambitie van AMHC dat álle leden en betrokkenen van de club met plezier hun sport beoefenen en ieder op eigen niveau optimaal presteert. De club faciliteert alle team, leden, trainers, coaches, vrijwilligers en ouders/verzorgers om met elkaar deze ambitie na te streven. 

Binnen deze ambitie zijn prestaties geen doel op zich, maar het gevolg van een stabiel, plezierig, betrouwbaar en herkenbaar beleid bij zowel jeugd als senioren. Iedereen draagt op zijn manier een steentje bij en neemt eigen verantwoordelijkheid om de waarden van de club hoog te houden. 


Onze Missie 


De hockeyclub van AMHC staat voor groei en ontwikkeling en de prestatie zal hier een uitkomst van zijn. De volgende waarden spelen daarin een belangrijke rol: 


Verbonden en samen Betrokken, vertrouwd, vriendschappelijk 

Als lid van hockeyclub Alkmaar ben je je ervan bewust dat je onderdeel uitmaakt van een team. Als speler ben je er voor het team en het team is er voor jou als speler. Je zorgt dat je aanwezig bent en voor elkaar klaar staat, zowel op als naast het veld. Als vrijwilliger draagt iedereen zijn steentje bij om samen de club nog mooier te maken. 


Plezier Gezellig en ongedwongen 

Spelplezier en ontwikkeling staan bij onze club voorop. We werken ons samen in het zweet, vieren successen met elkaar en zorgen op het veld en daarbuiten voor een positieve en gezellige sfeer. Prestaties zijn mooi meegenomen, maar zijn geen voorwaarde voor plezier. 


Geborgenheid Veiligheid 

Onze leden voelen zich veilig en zeker op de hockeyclub. Wij staan voor dit gevoel van geborgenheid op en naast het hockeyveld; in relatie tot coaches, trainers en andere leden van AMHC. Dit veilige gevoel draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling van alle leden en betrokkenen. 


Persoonlijke groei Samenwerken, een positieve omgeving 

Sporten, en teamsport in het bijzonder, levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de jeugd. Kinderen leren samen te werken, naar elkaar te luisteren en met winst en verlies om te gaan. Vaardigheden die ook buiten het veld van belang zijn. AMHC biedt een omgeving waar ieder kind gezien wordt en de kans krijgt zich te ontwikkelen. Trainers en coaches spelen hierin een cruciale rol; wij inspireren en begeleiden hen deze rol op een positieve en betrokken manier in te vullen. Zodat kinderen alle gelegenheid krijgen op sportief én persoonlijk vlak het uit beste uit zichzelf te halen. 


Eigen verantwoordelijkheid Eigenaarschap op en naast het veld, pro activiteit 

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Als sportclub kun je je leden niet alle tools geven hoe daar mee om te gaan. Maar je kunt hen wel leren en stimuleren zichzelf te blijven ontwikkelen. Hockey in club- en teamverband is daartoe het middel. Binnen een club heeft iedereen, net als in een team, een eigen rol. Wij geven onze leden niet alleen inzicht in hun rol, maar ook verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling en leerproces. Hierdoor ervaren onze leden dat ze zelf de touwtjes in handen moeten nemen wanneer ze willen groeien. De leden van AMHC zien duidelijk hoe zij hun doelen kunnen bereiken en wat hun inspanning oplevert.