AMHC 4 VP breed 2 IMG_8686.jpg AMHC 5 VP breed tribune 2 IMG_8659.jpg AMHC 6 VP breed tribune IMG_8658.jpg DSCF6632 VP breed.JPG IMG_9791 VP breed.jpg IMG_9792 VP BREED TEKST.jpg M8E-1 DSC_0087 VP 2.jpg P5144831 VP breed.jpg
Senioren

Jeugd


In Memoriam Pieter Meurs
25-11  | 

Vrijdag 15 november jl. overleed Pieter Meurs, Oud lid van de AMHC, Musicus, Kuifjekenner, Schaakwonder en Levensfilosoof.

Pieter groeide op in een echt AMHC-gezin: beide ouders Lid van Verdienste, zijn zussen en broer lang tot zeer lang actief in de club. 

Al jong debuteerde Pé in Heren 1, waar hij snel uitgroeide tot een jarenlange vaste waarde.
Na zijn verhuizing naar Amsterdam werd hij lid van Pinoké, maar begin 80-er jaren liet hij zich overhalen terug te komen bij Alkmaar als speler/coach van Heren 1, waarmee hij direct kampioen werd en promoveerde.
Later was hij ook actief in onze veteranen, totdat het LX-team van Alkmaar werd  opgeheven.

Ruim 10 jaar geleden kreeg hij de diagnose nierkanker, gevolgd door een operatie en daarna jaren van wisselende behandelmethodes, die wel resultaat leken te hebben, maar nooit tot genezing leidden.
Al die jaren hield hij ons via zijn briefings, die nooit kort waren, maar altijd opgewekt van toon, op  de hoogte  van de ontwikkelingen, waarbij hij ons trakteerde op filosofische inzichten.

Uiteindelijk kwam halverwege dit jaar het bericht dat de ziekte uitbehandeld was.
Met pijnbestrijding heeft hij het daarna volgehouden tot vrijdag 15 november jl., dankzij de krachtige steun van zijn Ciska en hun kinderen Sophie en Thijs.

Wij houden Pieter in herinnering als een fijne, onconventionele teammaat met een bewonderenswaardig optimistische instelling.

De crematie in besloten kring heeft vandaag, ma 25-11-2019, plaatsgevonden.

Delen
 
 

 
 
terug naar vorige scherm