KNHB Nieuwsbrief - 15 mei 2020

15-5 Nieuws
AV uitgesteld | Boeien en binden van jeugd | Inschrijving regioselecties U14 online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
15 mei 2020
 
CORONA GERELATEERD NIEUWS

Digitale informatiesessie voor voorzitters
Het KNHB bestuur wil in deze moeilijke tijd waarin het coronavirus een grote impact heeft op het verenigingsleven, de verenigingen graag tot steun zijn. Op 20, 25 en 26 mei organiseren we daarom voor alle voorzitters van de 323 hockeyverenigingen digitale sessies waarin we met elkaar informatie en ervaringen kunnen delen over de gevolgen van het coronavirus voor de hockeysport. Op onze site is al veel informatie beschikbaar, maar het bondsbestuur en de medewerkers van het bondsbureau gaan ook graag het gesprek aan in een live-setting.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Algemene Vergadering KNHB uitgesteld

Eind juni staat ieder jaar de eerste Algemene Vergadering (AV) van de KNHB gepland. Helaas is het vanwege de maatregelen rondom het coronavirus dit jaar niet mogelijk om de vergadering zoals gewoonlijk te organiseren. Daarom heeft de KNHB besloten de AV uit te stellen tot begin september. De exacte datum wordt de komende periode bepaald.

lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
OVERIG NIEUWS 

Boeien en binden van jeugd: aan de slag met de nieuwe toolkit
Wil jouw vereniging aan de slag met de werving en het behoud van jeugdleden? De nieuwe toolkit 'Boeien en binden van jeugd' kan je hierbij helpen. In 11 stappen maak je van een hulpvraag een concreet actieplan. Het stappenplan wordt ondersteund door handige documenten en praktische tools, waaronder templates voor een poster, flyer en social media berichten in de online tool ‘Clubdesigns’.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Digitale kennissessie voor technisch managers
Op donderdag 28 mei organiseert de KNHB om 12.00 uur een digitale kennissessie voor technisch managers. Hierin gaan we het hebben over teamindelingen die aansluiten bij onze Visie op de ontwikkeling van hockeyers. Gerold Hoeben, talentcoördinator bij de KNHB, Jaïr Levie, Technisch Manager bij VMHC Cartouche en Daan Sabel, Coördinator Top meisjes A t/m D bij Pinoké, zullen hun kennis met jullie delen. Aanmelden kan t/m zondag 24 mei.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Onderzoek dienstverlening KNHB
De KNHB wil verenigingen zo goed mogelijk helpen en ondersteunen. Omdat we benieuwd zijn naar de ervaringen van verenigingsfunctionarissen, zijn we in april 2019 gestart met een jaarlijks onderzoek naar de dienstverlening van de KNHB. Deze maand vindt het tevredenheidsonderzoek voor de tweede keer plaats. Laat ons weten wat je vindt van onze dienstverlening door de vragenlijst in te vullen. Zo krijgen we meer inzicht in wat we goed doen en waar ruimte is voor verbetering.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Twee jaar KNHB Verenigingsmonitor: handige inzichten voor verenigingen én de KNHB
In 2018 is de KNHB gestart met de Verenigingsmonitor, een jaarlijks terugkerend vergelijkend onderzoek onder hockeyverenigingen in Nederland. Inmiddels heeft ruim 60% van de verenigingen in Nederland de Verenigingsmonitor ingevuld. Zij hebben daarmee toegang tot het Benchmark Dashboard dat inzicht biedt in de kwaliteit van de eigen vereniging ten opzichte van groepen andere verenigingen op allerlei beleidsterreinen.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Inschrijving regioselecties U14 seizoen 2020-2021
Onlangs heeft de KNHB de nieuwe structuur van de KNHB Jeugdopleiding bekend gemaakt. De huidige zes districten worden uitgebreid en omgezet naar acht regio’s met ieder hun eigen U14 opleidingsteam. Uiterlijk 15 juni kunnen verenigingen in nauw overleg met de technisch manager, trainers/coaches en de technische commissie de meest talentvolle spelers/speelsters en keepers/keepsters uit geboortejaar 2007 opgeven voor de regioselectieprocedure.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Best Practice: VHC Twello koos meteen voor een gezonde ‘Gouden Sportkantine’
Bij VHC Twello staat een gezonde sportomgeving hoog in het vaandel. Het sportpark is rookvrij en beschikt al enkele jaren over een buitengewoon gezonde sportkantine, waar vers fruit(water) duidelijk in het zicht staat en waar geen plek is voor frituur. Eind 2017 werd de kantine van VHC Twello door JOGG/Team:Fit bekroond tot Gouden Sportkantine. In deze Best Practice lees je hoe zij dit aangepakt hebben.
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn

Nieuwe hockeyvisie: Topsport in de praktijk: een tweeluik over langetermijnpresteren (deel 1)
Het is erg bijzonder dat één hockeyploeg gedurende 22 seizoenen kan domineren in de hoogste competitie van Nederland, de Hoofdklasse. Het is al helemaal bijzonder dat in al deze seizoenen de play-offs om het Nederlands Kampioenschap werden gehaald en maar liefst 19 keer het kampioenschap werd gewonnen. Jacques van Rossum, psycholoog en bewegingswetenschapper, maakt in een hockeyvisie tweeluik duidelijk hoe bijzonder een dergelijke prestatie werkelijk is. In deel 1 vertelt hij over de exclusiviteit van deze prestatie voor nationale begrippen. 
lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
Agenda
19 MEI
Webinar: Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten
26 MEI
Webinar: Communiceren, juist nu! Maar hoe?
28 MEI
Digitale kennissessie voor technisch managers
2 JUN
Webinar: Financieel gezond de crisis door!
  
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden
 
15-5-2020 Algemeen