Leer meer over hockey, volg de online cursus en behaal je scheidsrechtersdiploma

21-4 Nieuws

Scheidsrechtersexamen  

Wanneer en waar?

Maandag 16 mei 2022, woensdag 22 juni 2022, maandag 3 oktober 2022, donderdag 3 november 2022, woensdag 7 december 2022 en maandag 23 januari 2023.

Het examen zal digitaal plaatsvinden om 20.00 uur.  

Wie kan zich aanmelden?

Het is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over hockeyOuders, broers, zussen en overige familie en geïnteresseerden zijn ook van harte uitgenodigd zich in te schrijven. 

Wat wordt er van mij verwacht als ik mijn scheidsrechterkaart heb behaald?

U ben niet verplicht om te fluiten. Misschien vindt u het zelf wel leuk om een keer de wedstrijd van uw zoon, dochter of kleinkind te fluiten. De club legt u geen enkele verplichting op. 

Hoe bereid ik me voor op het scheidsrechtersexamen?

Voorbereiding op het scheidsrechtersexamen kan zelfstandig via het thuis bestuderen van de e-learning van de KNHB. De link voor deze e-learning wordt u toegestuurd na aanmelding voor het scheidsrechtersexamen.


De spelregels van veldhockey en zaalhockey komen hierin aan bod, de gebaren, de looplijnen van de scheidsrechters en de taakverdeling tussen de scheidsrechters onderling. Ook vindt u hier proefexamens die u kunt maken ter voorbereiding op het examen.
 

Hoe kan ik mijzelf opgeven?

U kunt uzelf opgeven door een email te sturen naar [email protected].

Om u te kunnen aanmelden hebben wij uw volledige naam, adres, emailadres, geboortedatum en de gewenste examendatum nodig.  

En als ik wél wil gaan fluiten, kan de club mij daar dan in begeleiden?

Na ieder examen organiseert de club een praktijktraining. Je krijgt dan van ervaren (bonds)scheidsrechters handige tips tijdens een oefenwedstrijd of een training op ieder niveau. Dit geldt zowel voor de jongste jeugd als spelbegeleider, breedte teams voor junioren in D, C, B en A, selectieteams en zelfs als scheidsrechter voor de senioren.

De data voor de praktijktrainingen worden op de website/ app gepubliceerd.

 
21-4-2022 Arbitrage