Proces teamindeling 2022-2023

28-4

Beste leden,

 

Het seizoen 2021-2022 is helaas alweer bijna afgelopen. Dit betekent dat wij de teamindeling voor het volgende seizoen in de komende weken weer zullen gaan maken. Hieronder zullen wij het proces van de teamindeling 2022-2023 verder uitleggen.

 

De teamindeling wordt gemaakt op basis van drie bronnen:

 1. De spelersenquête, waarin de spelers mogen aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren of er wensen zijn voor het komende seizoen.
 2. De coachenquête, waarin de coaches mogen aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren en of er wensen zijn voor het komende seizoen. Aan de hand van de coachenquête is er de mogelijkheid om een coachgesprek met een coördinator aan te vragen indien nodig of gewenst.
 3. De trainersenquête, waarin de trainers aangeven hoe zij het team in het huidige seizoen hebben ervaren en of er dingen opvielen.

 

 

De opzet van de teamindeling gaat vervolgens langs de hoofdtrainers, coördinatoren en het bestuur om er een definitieve klap op te geven. Elk team heeft dit seizoen minimaal een trainer gehad met een trainingsdiploma van de KNHB. De spelers zijn het hele seizoen bekeken, waardoor wij er als AMHC voor kiezen om geen selectietrainingen te houden. Naar inziens van de KNHB en de AMHC zorgt dit alleen voor extra onnodige stress.   

 

Voor seizoen 2022-2023 heeft de AMHC de volgende beleidskeuzes gemaakt:

 

 1. De jongste jeugd (EF-jeugd) wordt ingedeeld op vriendjes/vriendinnetjes. Dit wordt ook geadviseerd door de KNHB. Elk lid kan via de spelersenquête aangeven bij wie hij/zij graag in het team zou willen volgend seizoen. Wij doen ons uiterste best om dit zo goed mogelijk uit te voeren.
 2. De D-jeugd wordt gesplitst in 1e jaars en 2e jaars D-teams. Wij zien een groot leeftijdsverschil in de D-teams ontstaan en zien veel voordelen in deze splitsing. De AMHC ziet veel voordelen in deze splitsing aangezien er een groot leeftijdsverschil in de D-teams ontstaat en de AMHC denkt hierdoor dat dit het beste bij de missie en visie van de club past. Dit seizoen hebben we bij AMHC een pilot gedraaid in de MD-lijn en deze is goed bevallen. De D-jeugd valt ook onder de jongste jeugd en daarom vragen we ook de D-spelers een vriendje op te geven. De AMHC probeert zoveel mogelijk te selecteren op leeftijd, beleving en plezier. Bij ongunstige aantallen kan er een mixteam ontstaan.
 3. De C-jeugd wordt gedeeltelijk gesplitst in 1e jaars en 2e jaars C-teams. De C1 is een selectieteam en wordt een combinatie van 1e jaars en 2e jaars. De andere C-teams zullen ingedeeld worden op leeftijd, beleving en plezier. Bij ongunstige aantallen kan er een mixteam ontstaan.
 4. De A-jeugd en B-jeugd worden zoveel mogelijk ingedeeld op de wensen van de spelers. Wij proberen rekening te houden met voorkeuren voor medespelers, maar ook met de persoonlijke ambitie om in een fanatieker team te komen.

 

 

Belangrijke data:

 

 • Deadline uitschrijven is 30 april.
 • Op zondag 1 mei staan alle enquêtes open. De link wordt verzonden via de mail en staat op de website.
 • Op zondag 8 mei sluiten de enquêtes en is er geen mogelijkheid meer om via de enquêtes de voorkeuren door te geven.
 • De (optionele) coachgesprekken zullen plaatsvinden tussen woensdag 11 mei en woensdag 18 mei.
 • Op woensdag 1 juni 17:00 zal de teamindeling zichtbaar worden na inloggen op www.amhc.nl en in de HC Alkmaar-app.

 

 

Vragen kunt u mailen naar [email protected].

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van AMHC

 
28-4-2022 Algemeen