Van het Bestuur - 2021-11-28

28-11
Het weekend in het kort
Het laatste buiten hockeyweekend zit er weer op. En helaas was het een erg regenachtig weekend. Vrijdag moesten wij al enkele trainingen annuleren en zondagochtend ook de Funkey, Hockeyschool en Ouderhockey. En nu de zaal in!

Helaas gooide de persconferentie wat roet in het zaalhockeyeten. Onze zaalcommissie heeft in de afgelopen twee dagen zich in alle bochten gewrongen om een nieuw schema te maken, waarover later meer. 

Daarnaast is gisterenavond de ALV uitnodiging verstuurd en heeft het bestuur ook een belangrijke aankondiging gedaan. Lees daarvoor het bericht van gisteren. Onze trainingscoordinator heeft net een bericht verstuurd mbt de zaalplanning. Eea is gaan schuiven, dus lees dit aandachtig door. 

Verder in deze nieuwsbrief: Enkele kampioenen in de spotlight en onze planning!

Fijne avond nog!
Willem
Planning!
Onze planning
  • 1 dec t/m 13 feb: zaal- en wintercompetitie
  • 16 januari start Hockeyschool/Funkey
Belangrijke data
  • 4 december inhaaldag
  • 4 december Coachen in de zaal (Ton Wisse)
  • 5 december start zaalcompetitie
  • 13 december ALV
Zaalplanning
Momenteel zijn wij druk bezig om zalen te regelen voor in de weekenden. Wij hopen dit uiterlijk dinsdag te kunnen communiceren. 
Zaalcursus Coach
Cursusdatum verplaatst naar 4 december. Zie mail
Zaalcursus
Scheids
De cursus van aankomende dinsdag (30 november) gaat niet door. Wij zoeken een nieuw moment waarop wij deze cursus kunnen geven.
Zaalhockey van start
Niets stopt passie voor zaalhockey. Het bestuur is ongekend trots op de zaalcommissie maar beter gezegd Bianca (Bakker), Marieke (Wildschut), Duco (Bakker, geen familie van Bianca) en last but not least Liesbeth (Berkhout)! De enorme drive van deze mensen om kinderen te laten (zaal)hockeyen kent geen grenzen. Vooral het spel tussen de balken zorgt bij velen met hen voor tomeloze energie. Bedenk: Liesbeth maakt bij de KNHB voor heel Noord Holland de competitieschema’s en regelt hiernaast trainingsruimte voor onze club.
 
Ieder seizoen vormt zaalhockey een grote operatie. De vraag vanuit zaalhockey is veel groter dan het aanbod van sporthallen. Omdat teams eind september pas weten of ze willen zaalhockeyen krijgt de zaalcommissie twee maanden voor de jaarlijkse puzzel van trainingen en wedstrijden.
 
Ook dit jaar is het gelukt om iedereen de zaal in te krijgen. Er zijn prachtige schema’s gemaakt totdat we vrijdag een persconferentie hadden...
 
Na vrijdag is iedereen, en onder andere Liesbeth dus, samen met Marieke, direct achter de computer gekropen om, waar mogelijk, aanpassingen door te voeren. En vandaag zijn Marieke en Dax (Audier) zo flexibel geweest samen - onverwacht tot vrijdag aan toe - al meteen full swing training te kunnen geven.
 
Na het lezen van dit stuk hoopt het bestuur dat iedereen nog iets meer gaat genieten van de zaal. Dat iedereen alle begrip opbrengt bij de vertraagde communicatie van de beschikbare zalen en last minute wijzigingen in de beschikbare zalen. Dat iedereen het vertrouwen heeft in de mensen van onze club, in onze Liesbeth waar men vaak contact mee heeft en die alle reacties moet verwerken, dat die hun uiterste best doen een en ander zo goed mogelijk te regelen. Dat wij allemaal een zeg maar positieve grondhouding innemen bij keuzes die er zijn gemaakt en nog zullen moeten worden gemaakt. Zalen die opeens om 17.00u sluiten veroorzaken dit. Per saldo hebben we minder sporthallen ter beschikking dan kunstgrasvelden en staan we binnen met zes spelers en buiten met elf spelers in het veld, tel maar uit. En 17.00 uur is echt jammerlijk vroeg. Maar het is even niet anders.
 
Het blijft bijzonder dat ieder jaar mensen zich weer maandenlang inzetten om al deze dilemma’s in goede banen te leiden voor ons aller hockeyplezier.
 
Geniet van de zaal, van elkaar en van het mooie snelle spel.
 
Dank aan u voor uw begrip, dank Liesbeth en alle anderen voor je enorme inspanning!

Namens het bestuur, Erik Vogel (hockeyzaken ad interim)
MD5 Winterkampioen!
MD5 winterkampioen! Afgelopen zondag is MD5 winterkampioen in de poule geworden! Terriers MD4 werd met 4-0 verslagen en dat was genoeg om uiteindelijk VVV MD5 te verslaan op doelsaldo! Met 4 overwinningen en 1 gelijkspel hebben de meiden de smaak van spelen op een groot veld goed te pakken. Samengesteld uit 3 verschillende ME-8 teams zijn de meiden de afgelopen maanden echt een team geworden. Nu lekker de zaal in en in 2022 weer het veld op!
MC1 ongeslagen kampioen!
MC1 ongeslagen kampioen! De MC1 en hun coach Laurens Marc Lakeman, hadden zaterdag, de laatste wedstrijd van de voorcompetitie slechts één doel, namelijk winnen om kampioen te worden.
Ondanks de kou en regen begonnen de meiden gelijk heel sterk en drukten de tegenstander Xenios volledig naar achteren. In de vierde minuut maakte Jolie Quax na een mooie aanval de eerste goal. In de 2e helft werd de druk opgevoerd en maakte Olivia Ooteman met een tip in de 2-0. Kort hierop maakte Jolie Quax dmv een sleep de 3-0 wat ook de uiteindelijke stand is geworden. Door een mooie samenwerking van het team en het enthousiasme van de coach een verdiende overwinning met een ongeslagen Kampioenschap als resultaat.
MB1 naar landelijke Super B
MB1 naar landelijke Super B! MB1 speelde afgelopen zaterdag de beslissende wedstrijd voor Super B. MB1 moest winnen van Noordwijk en Pinoké mocht niet teveel scoren tegen Quick Stick. In Noordwijk regende het hard en was het erg koud. Gelukkig brachten de rij-ouders hete thee tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk won MB1 met 0-1 door een prachtige solo van Elief en speelde Pinoké gelijk, waardoor wij doorgaan naar de landelijke Super B.
 
28-11-2022 Van de voorzitter