Van het Bestuur - 2021-12-03

4-12
Van uw bestuur
Beste leden ,

het zaalhockeyseizoen is officieel begonnen, maar niet zonder slag of stoot. Er zijn nog onduidelijkheden over de planning van trainingen en wedstrijden. Wij kunnen niet alle onduidelijkheid weghalen en daarom richten wij ons nu op: Wat weten wij wel! Dat kunnen jullie in deze speciale nieuwsbrief lezen. 

In deze nieuwsbrief:
1) Update over de cursussen voor coaches en scheidsrechters.
2) Waar vind ik actuele informatie over wedstrijden en trainingen?
3) Wat wordt er van mij verwacht bij zaalhockey.

Tot slot vragen wij om jullie begrip in de komende tijd. Onze commissie werkt hard om iedereen aan het trainen en spelen te krijgen, maar wij doen ook een beroep op jullie flexibiliteit. 

Voor alles geldt in de komende periode: Kijk op de site of in de app voor de laatste informatie. Mocht het daar niet staan, wend je even tot de coach of teammanager. Zij kunnen contact opnemen met onze commissie. 

Veel hockeyplezier. 
Planning!
Onze planning
 • 1 dec t/m 13 feb: zaal- en wintercompetitie
 • 16 januari start Hockeyschool/Funkey
Belangrijke data
 • 4 december inhaaldag (veldhockey)
 • 4 december Coachen in de zaal (Ton Wisse)
 • 4 december Scheidsrechters in de zaal
 • 5 december start zaalcompetitie
 • 13 december ALV
Zaalcursus Coach
Cursusdatum verplaatst naar 4 december. Inschrijven kan hier.
Zaalcursus
Scheids
Cursusdatum verplaatst naar 4 december. Inschrijven kan hier.
Zaalhockey competitie
De competitie gaat door, maar vraagt aanpassingen door de "avondklok”.  

Een standaard competitiedag duurt tot 19.00 uur waarbij senioren de latere tijden krijgen. Sommige senioren wedstrijden kunnen in verband met internationale kalenders niet worden uitgesteld en zullen worden verzet naar eerdere tijdstippen.
Jeugdwedstrijden kunnen hierdoor weer verschoven moeten worden naar toekomstige data.  

Dit kan de volgende zaken betekenen en houdt daar dus rekening mee:
1.    Je competitiewedstrijd kan eerder op de dag worden gespeeld.
2.    Je competitiewedstrijd kan worden uitgesteld naar een later weekend.
3.    Je wedstrijd kan een andere locatie krijgen.

Kijk hiervoor regelmatig op de KNHB Standenmotor. Daar staat de meest actuele planning.
Zaalhockey trainingen
Onze zaalcommissie is haar best aan het doen om de planning voor de trainingen tot 18 december in goede banen te leiden. Op deze pagina vinden jullie meest actuele planning.
 • Wij streven ernaar om iedereen 1 keer in de zaal te laten trainen als voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd. Dit streven staat natuurlijk enorm onder druk omdat we sowieso tot 18 december niet na 17.00 uur mogen trainen.
 • Team waarvoor we ad hoc een training kunnen aanbieden informeren we via coaches. Omdat de zaalruimte zeer beperkt is zullen we in sommige situaties moeten loten.
 • Teams waar selecties plaatsvinden (van 2 veldteams drie zaalteams maken) zijn uitgesloten van deze loting.
 • We hopen 14 december meer ruimte te krijgen om te sporten en hierna een zaal trainingsschema te kunnen publiceren voor de resterende winterperiode.
Kijk voor de meest actuele planning hier (wij hebben een speciale pagina ingericht hiervoor) en blijf dit frequent doen.
Wat wordt er van mij verwacht?
Welke rol hebben ouders?
Je kan als team zaaldienst toegewezen krijgen. Dit kan je vinden in de app bij de wedstrijd. Het team moet dan 2 ouders leveren die zaalwacht zijn. Zij houden de stand en de speeltijd bij, dragen er zorg voor dat wedstrijden tijdig beginnen en controleren de QR codes van iedereen boven de 18 jaar. Iedereen is verantwoordelijk voor de orde en netheid in de zalen. 

Daarnaast kan het zijn dat diegene die als eerste spelen, de balken even klaar moeten leggen. Diegene die als laatste zijn, moeten even opruimen. Ook hier: vele handen maken licht werk!.

Materialen
Voor diegene die eerdere communicatie hebben gemist! Als speler is het verplicht om te spelen met een zaalhockey stick en een zaalhandschoentje. Zaalschoenen met zolen die niet afgeven. Voor keepers is het verplicht zaalriempjes te gebruiken!
En als afsluiter
Wat is zaalhockey? Zaalhockey wordt binnen gespeeld op een speelveld met een houten of kunststof ondergrond. Aan de rand van dit veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij Veldhockey. Soms kan het voorkomen dat je eerst nog de balken moet leggen voordat je gaat spelen of trainen, maar met elkaar is dat 10 minuten werk. Help even mee indien nodig! Om toegang tot de zaal te krijgen kunnen verhuurders van de zaal een QR code vragen.

Zaalhockeywedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder zes spelers. Daarvan zijn doorgaans 5 veldspelers en 1 keeper. Een team mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben. De bal mag niet omhoog, behalve bij een doelpoging. De duur van de wedstrijd is 2x 20 min. Met uitzondering van de keeper mogen spelers onbeperkt wisselen.

Een zaalseizoen bestaat uit enkele speeldagen in een kleine poule zonder herindeling en op elke speeldag speel je twee wedstrijden. Soms zit er een wedstrijd tussen, maar meestal speel je twee wedstrijden achter elkaar. Neem altijd twee kleuren shirts en sokken mee! Elk team moet altijd een scheidsrechter mee nemen!
 
4-12-2022 Van de voorzitter