Van het Bestuur - 2022-03-27

27-3
Het weekend in het kort

Het was een zwaar weekend! Een paar verlies potjes, wat gelijkspelletjes.....  Even volhouden! Macha van der Vaart weet alles van jezelf oprapen en weer doorgaan! Lees meer hieronder. 

Maar laat ik voorop stellen dat ik het mooi vind om weer op de club te kunnen rondlopen, ideeën te krijgen van betrokken ouders. In verbinding ontstaan nieuwe initiatieven, wordt samenhorigheid geboren en, op zijn minst, ontstaat begrip. 

Verder in deze nieuwsbrief: De overgang naar LISA X, nogmaals de vacatures voor de commissie hockeyzaken en een leuke masterclass van de coaches van H1/D1 en Ton Wisse!

Fijne zondag nog!

groet,
Willem

Planning!
  • 3 april: uitleg tactieken H1/D1
Hockeyzaken
Heeft u vragen of opmerkingen over hockey gerelateerde zaken? Mail naar [email protected].
In gesprek met Macha van der Vaart

Het is zaterdag kwart voor vijf in de middag. Ik heb er al weer een mooie hockeydag op zitten, maar op het programma staat ook nog een gesprek met Macha. Enige tijd geleden hebben wij jullie laten weten dat wij druk doende zijn met het opnieuw inrichten van de kern van onze vereniging: Hockeyzaken. Macha van de Vaart helpt ons hierbij. Maar wie is eigenlijk Macha? En waarom werken wij met haar samen? Het leek ons daarom belangrijk om haar even nader te introduceren.
 
Macha heeft echt van haar passie haar beroep gemaakt. In onze gesprekken met leden en betrokken bij AMHC, zijn wij er achtergekomen dat – en Corona speelde hier ook een rol – dat de onderlinge verbinding verstevigd moet worden. Je zou kunnen zeggen dat wij deze kwijt waren. Een commissie Hockeyzaken kan echter niet bestaan en haar werk goed uitvoeren zonder deze verbinding. En waar begint deze verbinding? Die begint al in de commissie zelf en ook binnen het bestuur. Macha heeft in haar jarenlange carrière haar grootste plezier en uitdaging gevonden in het verbinden van mensen, bouwen van teams en het maximale uit jezelf te halen. Dat begon in haar eigen hockeycarriere en dat ontwikkelde zich verder in haar werkzame leven na het hockey. Hier hadden wij dus al met haar de eerste verbinding gevonden.
 
Daarnaast kent Macha de hockeywereld als geen ander. Geboren en getogen in Alkmaar, gehockeyed bij AMHC en speelde als middenvelder bij de clubs HC Bloemendaal, HDM en Amsterdam. Haar eerste interland speelde ze op 9 december 1998 (Nederland-Australië 1-1) en haar laatste op 26 augustus 2004 (Nederland-Duitsland 1-2). Ze nam met Nederland deel aan de spelen van Sydney en Athene. Ze heeft 152 officiële interlands gespeeld (17 doelpunten). Nu is zij een betrokken hockeyouder en helpt zij haar kinderen om ook met maximale uit zichzelf te halen. Het is dus prettig om iemand erbij te hebben, die ook de hockeywereld snapt, vanaf het veld, de zijlijn en als ouder, die altijd het beste wil voor haar kind.
 
Als laatste, is er ook een goede onderlinge klik met Macha en dat blijkt ook maar eens te meer in ons telefoongesprek. Ze is een bevlogen mens, die haar werk (je vergeet af en toe dat dit haar werk is, zoveel plezier straalt zij uit) met heel veel passie doet. Zij wijst ons terecht, enthousiasmeert, neemt mensen op sleeptouw en leert ons ook om bij tegenslagen jezelf weer op te rapen. Dit alles doet zij door continue in gesprek te blijven, want in gesprek ontstaat verbinding. Het resultaat van onze samenwerking is nu al dat er een kleine groep van mensen, zich heeft gecommitteerd om in de komende 6 weken de commissie hockeyzaken verder gestalte te geven. Wij zijn daar heel erg bij mee.
 
Geïnspireerd verbreek ik uiteindelijk na 45 minuten de telefonische verbinding met Macha, maar uitgepraat zijn wij zeker niet. Er is nog veel te ontdekken, te verbinden. Blijf in gesprek met elkaar, zijn dan ook de afsluitende woorden. Dat ga ik dan ook doen! Wij blijven in gesprek. Jullie ook?

Spelsystemen en tactieken
Altijd al wat meer willen weten? Aan de hand van het systeem en de tactiek van onze Dames 1 en Heren 1 gaan Ton Wisse, Mistral (D1) en Pieter (H1) hier meer inzicht geven op 3 april in een speciale masterclass. 

Agenda
  • 1230 - koffie ontvangst
  • 1245 - Dames 1 - Overbos D1
  • 1400 - Coach Pieter Saal over tactiek H1
  • 1415 - Reflectie spelsystemen H1/D1
  • 1430 - Coach Mistral over tactiek D1 
  • 1445 - AMHC H1 tegen Rood/Wit H1
Deze masterclass is voor iedereen die meer wil weten/leren over speltactiek. Meld je wel even aan, zodat wij het aantal kopjes koffie goed kunnen inschatten.

Tot zondag!
het bestuur
Wat leuk! Ik wil graag meer leren over spelsystemen en tactiek!
Wat leuk! Maar wel graag thee!
Uitrol LISA X: een nieuwe site
Een nieuwe site? Ja, wij krijgen een nieuwe website en ledensysteem! In de aankomende maanden gaan wij ons ledeninformatiesysteem vervangen voor een nieuwe moderne versie: LISA X. 

De komende tijd gaan wij jullie informeren over deze verandering!
Leden Hockeyzakencie gezocht
Een vereniging draait op vrijwilligers. Deze week willen wij nogmaals de nieuwe commissie Hockeyzaken onder de aandacht brengen. De aanmeldingen stromen binnen, maar er kan altijd meer bij.

Wij zijn momenteel druk met het formeren van de nieuwe commissie hockeyzaken. Omdat de commissie nog vorm moet krijgen, is een vacaturebeschrijving niet voorhanden, maar wij willen eenieder die interesse heeft graag meer vertellen in een 1op1 gesprek. 
Interessant! Vertel eens wat meer! Wat houdt deze vacature in?
Ik hoef niet in het bestuur, maar ik wil wel graag helpen!
 
27-3-2023 Van uw redactie