Van het Bestuur - 2022-04-03

4-4
Het weekend in het kort

Het was geen best weekend. De winterse buien zorgden ervoor dat op de zaterdagochtend bijna geen wedstrijden werden gespeeld,  gelukkig konden wij in de middag weer opstarten. Zondag draaiden wij, qua bezetting, weer normaal. 

Helaas was het ook geen best weekend voor onze vlaggenschepen. Zowel D1 en H1 hebben vandaag verloren. Het is nu weer een kwestie van jezelf weer oprapen, evalueren, kijken of je plan moet worden aangepast en weer doorgaan! Over plan en planning, daar deelden Ton Wisse Mistral en Pieter vandaag ook hun visie over in onze masterclass.

Verder in deze nieuwsbrief: Ouderhockey met een speciale gast, oude trainingsveldje wordt fietspad en de masterclass van Ton/Mistral/Pieter.

Fijne zondag nog!

groet,
Willem

PS. Onze MC1 coach Laurens Marc ligt behoorlijk in de kreukels. Wij wensen hem beterschap en een spoedig herstel.

Planning!
  • vr 15-4 Goede Vrijdag (vrij)
  • za 16-4  Inhaaldatum (Paaszaterdag)
  • zo 17-4 t/m ma 18-4 Pasen (vrij)
  • wo 27-4 Koningsdag (vrij)
  • za 30-4 Inhaaldatum (begin meivakantie)
  • za 7-5 Inhaaldatum (einde meivakantie)
  • za 30-4 t/m zo 8-5 Meivakantie (vrij)
  • do 26-5 t/m za 28-5 Hemelvaart (vrij) (inhaaldata)
  • zo 5-6 t/m ma 6-6 Pinksteren (vrij)
  • za 18-6 Jongste Jeugd Dag (datum KNHB, meer info volgt)
Vacatures
Er zijn enkele openstaande vacatures, volg deze link.
Opzeggen!
Wij vinden het natuurlijk erg spijtig, maar dan wel graag voor 1 mei!
Ouderhockey op Zondag
Ouderhockey was weer gestart en vandaag een speciale gast! Zondagochtend verzorgt AMHC voor ouders, die een kind op de Hockeyschool of Funkey hebben zitten, een eigen training. Op 27 maart ging deze training weer van start en is weer met veel plezier ontvangen. 

Vandaag hadden wij een kleine verrassing voor onze deelnemers: Macha van der Vaart heeft vandaag deze training verzorgd en heeft haar kennis en ervaring gedeeld met de deelnemers. 

Ook interesse om mee te doen? Neem even contact op via [email protected] 
Spelsystemen en tactieken
Over het hebben van een plan en planning! Vandaag heeft Ton Wisse met Mistral en Pieter de wedstrijden van D1 en H1 geanalyseerd met een groepje geïnteresseerden. Aan de hand van deze wedstrijden zijn zij ingegaan op spelsysteem en de tactiek. Veel geleerd over ruimte creëren, het hebben van een plan en het belang van discipline om goed te kunnen afwijken van het plan.

Zoals ik wel gewend ben, kan Ton met zijn vele voorbeelden en anekdotes, zijn inzichten veel kracht bij zetten.  
Mistral gaf daarna een korte, maar duidelijke, evaluatie van de wedstrijd van Dames 1. Feilloos wist zij de verbeterpunten op tafel te leggen. Systemen en tactieken klinken soms al complex, maar in een wedstrijd kan het doorzien van de slag van een tegenstander al veel inzicht geven in de tactiek.

Leerzame middag en voor herhaling vatbaar!
Oude trainingsveld wordt fietspad
Verbouwingsupdate! Er lopen enkele grote verbouwprojecten op onze club.

Een daarvan is het verwijderen van ons oude trainingsveldje en vervangen voor een fietspad. Er wordt wel eens gevraagd waarom wij niets doen met dit veld en dat is dus omdat de gemeente dit gaat verwijderen.

De gemeente heeft dit project ingepland voor voorjaar 2022 en de eerste stappen zijn gezet. Het veldje is ontdaan van begroeiing en zal in de komende periode verwijderd worden. 

Wij houden jullie op de hoogte. 

PS. De hond zal niet worden verwijderd, die zit hier weer rustig bij mij thuis. 
 
4-4-2022 Van de voorzitter