Van de voorzitter - 2022-05-01

1-5
Het weekend in het kort

Een redelijk hockeyluw weekend! Een paar inhaalwedstrijden daar gelaten, was het redelijk rustig dit weekend. Op zondag hebben Heren 1 en Dames 1 wel gespeeld, maar helaas verloren. Maar er is gelukkig wel veel te melden deze week. Wij zijn namelijk begonnen met de voorbereidingen voor de teamindelingen. 

De teamindelingen zijn een uitdagend proces. Wensen van kinderen, komen samen met regels vanuit de bond en beperkingen/beleidslijnen vanuit de club. Ieder jaar weer een hele puzzel. Dit jaar gaan wij de lijn van vorig jaar verder door zetten. Wij zijn toen namelijk begonnen met ook het vragen naar de wensen van de kinderen zelf, naast trainers en coaches. Dat was goed bevallen en daarom gaan wij daar dit jaar weer verder mee. Duco heeft hier al uitgebreid over gecommuniceerd, maar in deze nieuwsbrief daar ook nog wat aandacht voor. Er staan ook berichten op onze site. 

Verder in deze nieuwsbrief: 15 mei Thé Dansant, coach tip van de week, 10 kaarten voor een kindervoorstelling en een huishoudelijke mededeling. 

Fijne zondag nog!

groet,
Willem

PS. Zin om in de zomer te hockeyen? Bovelander organiseert weer een leuk kamp op AMHC.

Planning!
 • za 7-5 Inhaaldatum (einde meivakantie)
 • za 30-4 t/m zo 8-5 Meivakantie (vrij)
 • zo 8 mei enquetes gesloten!!
 • zo 15 mei Thé Dansant
 • do 26-5 t/m za 28-5 Hemelvaart (vrij) (inhaaldata)
 • zo 5-6 t/m ma 6-6 Pinksteren (vrij)
 • za 18-6 Jongste Jeugd Dag (datum KNHB, meer info volgt)
Hockeyschool en Funkey
Lees dit bericht op onze site voor het seizoen 2022/2023
Mail ontvangen?
Dan is het wel belangrijk dat wij beschikken over actuele mailadressen. Zie onder.
Voorbereidingen teamindelingen

Beste leden,
 
Begin deze week hebben wij het proces van de teamindeling 2022-2023 aan jullie uitgelegd. In dit bericht staan de links naar de spelersenquête, coachenquête en trainersenquête.

 1. In de spelersenquête (link) kunnen de spelers aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren en of er wensen zijn voor het komende seizoen. Elke speler mag de enquête één keer invullen.
 2. In de coachenquête (link) kunnen de coaches aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren en of er wensen zijn voor het komende seizoen binnen het team. In de coachenquête kunnen de coaches aangeven of er behoefte is aan een fysiek coachgesprek met een coördinator.
 3.  In de trainersenquête (link) kunnen de trainers aangeven hoe zij het seizoen hebben ervaren. Ook wordt er gevraagd hoe de dynamiek was in het team dat zij training geven en of er nog kinderen opvielen. De trainers moeten voor elk team apart een enquête invullen.

Belangrijke data

 • Op zondag 1 mei staan alle enquêtes open. De link wordt verzonden via de mail en staat op de website.
 • Op zondag 8 mei sluiten de enquêtes en is er geen mogelijkheid meer om via de enquêtes de voorkeuren door te geven.
 • De (optionele) coachgesprekken zullen plaatsvinden tussen woensdag 11 mei en woensdag 18 mei.
 • Op woensdag 1 juni 17:00 zal de teamindeling zichtbaar worden na inloggen op www.amhc.nl en in de HC Alkmaar-app.

 
Vragen kunt u mailen naar [email protected].
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de Alkmaarsche Mixed Hockeyclub

Het juiste e-mailadres!

De basis voor onze communicatie! Belangrijke berichten delen wij via mail of via deze nieuwsbrief. Regelmatig krijgen wij out of office berichten voor vakanties of van mailboxen, die niet meer in gebruik zijn. Dit resulteert in talloze automatische reacties in onze mail en belangrijke informatie die niet wordt gelezen.

Het opgeven van een werkmail lijkt handig, maar resulteert dus ook in bovenstaande. We verzoeken u ook om uw werkmail te vervangen door uw prive mail. U kunt eenvoudig uw eigen mailadres wijzigen. Dit kan via de HC Alkmaar-app – Profiel – Contactgegevens – wijzig.

Alvast bedankt

15 mei Thé Dansant

15 mei Thé Dansant! Heren 1 en Dames 1 spelen weer thuis, wij hebben zon aangevraagd en een DJ. Ruud en zijn crew zullen zorgen voor de inwendige mens! 

Ton Wisse zal weer een wedstrijdanalyse maken en een interview afnemen. Aan de hand van enkele prikkelende vragen en sprekend videomateriaal, zal Ton de coaches bevragen over de tactiek van vandaag. Ook hier zal worden gezorgd voor de inwendige mens.

Kortom, het wordt weer een gezellige zondag!

Dagprogramma

 • 1245 Alkmaar D1 tegen USHC D1
 • 1445 Alkmaar H1 tegen Overbos H1

Om 1600 gaat de muziek aan en kan het feestje beginnen.

Kindervoorstelling bij de Eendracht

Kindervoorstelling in 't IJkgebouw. Onze sponsor de Eendracht organiseert een mooie kindervoorstelling op 15 mei: Aadje Piraatje Viert Feest.

De voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma; Aadje Piraatje in gevaar.

Wanneer? Zondag 15 mei

Tijden: Ochtendvoorstelling om 11.00 uur en middagvoorstelling om 13.30 uur 

Leeftijd: 3 t/m 7 jaar

Omdat 15 mei Thé Dansant is op de club, wil AMHC ook dat onze jongste jeugd een leuk feestje heeft. AMHC heeft 10 kaarten besteld en verloot deze onder de eerste aanmeldingen (maximaal 2 per gezin)!

Ja! Leuk, ik meld mij aan voor de loting

Over Aadje Piraat Viert Feest
Aadje Piraat neemt de kinderen mee op avontuur terwijl hij de verhalen vertelt over zijn zeereizen. Leer de piraten kennen die mee aan boord zijn, zing mee met de piratenliedjes, doe zeebeenoefeningen op de muziek van Richard Wagner en trotseer de golven op het toneel tijdens de scène uit De scheepsjongens van Bontekoe. Dit wil je niet missen!

Over Ton Meijer
Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek (jong en oud). Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Coach tip van de week

Houdt het simpel! Bij individuele coaching, bij bijvoorbeeld een spelerswissel, worden vaak veel instructies mee gegeven of nieuwe taken. Beperk dat nu eens tot 1 instructie of taak per kind in de 1 op 1 coaching en houdt het simpel. De kans is groter dat de taak ook wordt uitgevoerd en het kind/speler houdt de ruimte om ook naar eigen inzicht te handelen.

met vriendelijke groet,
Laurens-Marc Lakeman
(Coach MC1)

Huishoudelijke mededeling

Beste leden,

Op veld 3 en veld 4 maken wij gebruik van kleine goaltjes voor de jongste jeugd. Deze goaltjes moeten altijd opgeruimd worden op vrijdagavond na de laatste trainingen en op zaterdag na de wedstrijd.  Dit voor de veiligheid van eenieder. Willen jullie hier allemaal aandacht aan besteden? 

Onze dank is groot!

Veld 3: tussen de dugouts van het veld
Veld 3: achter in de hoek aan veld 2 kant
Bovelander Hockeykamp 2022
BOVELANDER HOCKEY, FUN & FRIENDS! Nu toffer dan ooit! Bovelander zoals je het gewend bent, aangevuld met nieuwe coole hockeyskills & games.
Het belooft wederom een waar spektakel te worden!

Wanneer?
18 juli t/m 20 juli 2022
 
Voor wie?
 • Junior hockeykamp voor alle hockeyers van 10 t/m 12 jaar
 • Mini hockeykamp voor alle hockeyers van 6 t/m 9 jaar 
 
Wat krijg je nog meer?
 • Een te gekke ontmoeting met een international;
 • Je eigen Osaka X Bovelander T-shirt én bidon;
 • Een gezonde lunch + tussendoortjes
 • Training van de tofste Bovelander trainers.
Inschrijven is mogelijk via onderstaande link:
https://www.bovelander.nl/locaties/alkmaarsche-mhc/

Boek met een gerust hart!
Als het hockeykamp door corona niet doorgaat, of je kan zelf niet komen, dan worden de volledige inschrijfkosten geretourneerd.
 
1-5-2023 Van uw redactie