Van het Bestuur - 2022-05-15

15-5
Het weekend in het kort

De zomer komt er weer aan! Dat betekent ook dat ons hockeyseizoen richting een einde loopt. 1 juni worden de nieuwe teamindelingen bekend gemaakt, 11 juni is het laatste weekend en ons familietoernooi is ook alweer gepland op 2 juli met een erg mooi thema (zie onder meer)! 

Verder vond ik het een beetje een dubbel weekend. Al schrijvende stond ik te kijken naar onze Dames en Heren 1. Zij hebben helaas allebei verloren. Voor Dames 1 stond er redelijk wat op het spel. Op naar het volgende seizoen!

Maar intussen hebben wij ook de eerste kampioenen binnen. MB3 en JC2 zijn kampioen geworden in hun poule! Gefeliciteerd beiden! Hopelijk volgen er nog enkele de komende weken. 

Verder in deze nieuwsbrief: een nieuwe coach tip van de week, de kampioenen en ons familietoernooi!

Fijne zondag nog!

groet,
Willem

PS. ons kleine veld is inmiddels geruimd, maar het hondje huppelt nog gelukkig rond. Beeldmateriaal als bewijsvoering

Planning!
 • do 26-5 t/m za 28-5 Hemelvaart (vrij) (inhaaldata)
 • zo 5-6 t/m ma 6-6 Pinksteren (vrij)
 • za 18-6 Jongste Jeugd Dag (datum KNHB, meer info volgt)
 • zo 26 juni AMHC golf toernooi
 • za 2 juli familie toernooi
AMHC Golftoernooi
Lees dit bericht op onze site over dit jaarlijkse toernooi
Teamindeling
Woensdag 1 juni om 17:00 zal de teamindeling in de AMHC app staan.
Familietoernooi 2 juli: Superheroes!

Beste leden,
 
Traditiegetrouw sluiten wij ons seizoen af met een familietoernooi. De afgelopen 2 jaar was dit helaas niet mogelijk, maar dit jaar kunnen wij dit mooie toernooi weer organiseren. Dit is namelijk niet alleen een leuk toernooi, maar ook de huldiging van onze kampioenen!!!! Het AMHC familietoernooi heeft als thema: Superheroes!

Jaja! Eindelijk een thema waar ook ik iets mee kan. Dus verzamel je team van maximaal 11 spelers, wij spelen in 8tallen wedstrijden van 25 minuten. En er is geen leeftijdsgrens! Er zijn ook prijzen te winnen voor de meest originele teamnaam en outfits! 

Nog enkele andere details:

 1. Het toernooi start om 10u en eindigt rond 16u
 2. De kosten zijn 100 euro per team ex BBQ. Hierin zijn inbegrepen:
  • team lunch
  • Chips en ijs
  • Bittergarnituur
 3. Deelname aan de BBQ kost 12.5 euro per deelnemer
 4. Wij stellen het op prijs als ieder team een taart of cake meeneemt voor bij de koffie
Wij spelen in familie- en spelersteams, dus maak je geen zorgen als oma of opa ook mee willen doen. Ook dan kan je meedoen om de knikkers. 

PS er is ruimte voor 18 teams (en er zijn er al twee aangemeld...)
Super! Ik meld mijn team aan!
AMHC Kampioenen!

MB3 – kampioen 3e klasse. MB3 startte dit seizoen in de 5e klasse en door 2 promoties via de 4e klasse werd gister in de 3e klasse de 8e wedstrijd op rij gewonnen. Daarmee is het kampioenschap binnen! De kampioenspot was lastig door het warme weer. De 0:1 achterstand eindigde na 2 rake corners in 2:1 winst.

En dit is echt loon naar werken! Aan het begin van het seizoen, zijn wij, in lijn met het thematisch trainen gedachtegoed, aan de slag gegaan. Wij hebben ingezet op (1) een sterke corner standaard hoog gepushed (2) gebruik van ruimte bij balbezit en (3) jagen op de bal bij niet-balbezit. 

De huidige 16 spelers komen uit 5 verschillende teams en het is gelukt een aanvallende speelstijl én een strakke strafcorner te ontwikkelen. De meiden zetten dit in de wedstrijden goed om met fraai resultaat. 

Spelers, trainers en coaches gefeliciteerd!

Paul Geuvers en Jan-Paul Kroese

Een geweldige prestatie! C2 kampioen zowel in de zaal en nu dus ook (al) op het veld ! Gefeliciteerd jongens , wat een top performance 🥇.

Veel dank voor de uitstekende trainingen van Pieter en Madelon, support van de club en alle ouders.

Suus, Winand en Tom

Kindervoorstelling bij de Eendracht

Kindervoorstelling in 't IJkgebouw. Vandaag rond 10:45 stond ik klaar om enkele vrijkaarten te overhandigen aan de gelukkigen. Ik vond het erg mooi om te zien dat AMHC goed was vertegenwoordigd, er kwamen kinderen (en ouders) rechtstreeks uit de Hockeyschool. 

Coach tip van de week

Jij bepaalt!! Medespelers gaan jou, bewust of onbewust, coachen of aanwijzigingen geven waar jij de bal heen moet spelen tijdens uitnemen. Dat is natuurlijk goed bedoeld, maar vergeet niet dat jijzelf het beste overzicht hebt en dus jij bepaalt. Houd je eigen koers. 

met vriendelijke groet,
Nanine van de Kerkhof
(Trainer/Coach MD1)

Huishoudelijke mededeling

Beste leden,

Op veld 3 en veld 4 maken wij gebruik van kleine goaltjes voor de jongste jeugd. Deze goaltjes moeten altijd opgeruimd worden op vrijdagavond na de laatste trainingen en op zaterdag na de wedstrijd.  Dit voor de veiligheid van eenieder. Willen jullie hier allemaal aandacht aan besteden? 

Onze dank is groot!

Veld 3: tussen de dugouts van het veld
Veld 3: achter in de hoek aan veld 2 kant
 
15-5-2022 Van de voorzitter