Van uw redactie - 11-09-2022

11-9
Van uw redactie

Het was weer even aanpoten! Met Alkmaar Culinair Plaza nog in de benen, begon de zaterdag alweer vroeg. Inmiddels moeten er drie kinderen overal naartoe, dus het was weer even puzzelen. Maar de koffie smaakte goed bij Rood-Wit. 

Het seizoen is nu weer echt begonnen en misschien schrikken sommigen wat van de uitslagen, er zitten namelijk nogal wat grote verschillen tussen. Dit heeft te maken met de voorcompetitie en er is nu dus nog niet veel te zeggen over niveaus etc. Na de herfstvakantie deelt de bond opnieuw in. 

Verder in deze nieuwsbrief: De ALV is nog steeds op 19 september, AMHC doet mee met Rabo Clubsupport, wij hebben nu ook keepersshirts in de aanbieding en vergeet je niet aan te melden voor het scheidsrechtersexamen!

Fijne zondag nog!

groet,
Willem

PS1. Sommige jeugdteams hebben nog wat tekorten. Daar gaan wij deze week naar kijken.  
PS2. Ruud zoekt nog mensen voor achter de bar. Zie ook dit bericht.

Belangrijke data!
  • 19 september ALV
  • 23 september spelregelavond
  • 3 oktober scheidsrechtersexamen
  • 8 oktober praktijktraining
De jaarplanning is te vinden op de website.
Spelregels!
Op 23 september organiseert AMHC een spelregelavond om 19.30 uur. Erbij zijn? Stuur een bericht naar [email protected].
Scheidsrechtersexamen 11-tallen

Ieder jaar organiseert AMHC weer een scheidsrechtersexamen en spelregelavonden. Zie kader hierboven voor de spelregelavond. Onderstaande is specifiek voor de elftallen (O12 en hoger).

Wie kan zich aanmelden?

Het is bedoeld voor iedereen die meer te weten wil komen over hockey. Ouders, broers, zussen en overige familie en geïnteresseerden zijn ook van harte uitgenodigd zich in te schrijven. Dit examen is

Hoe bereid ik me voor op het scheidsrechtersexamen?

Voorbereiding op het scheidsrechtersexamen kan zelfstandig via het thuis bestuderen van de e-learning van de KNHB. De link voor deze e-learning wordt u toegestuurd na aanmelding voor hetscheidsrechtersexamen.

De spelregels van veldhockey en zaalhockey komen hierin aan bod, de gebaren, de looplijnen van de scheidsrechters en de taakverdeling tussen de scheidsrechters onderling. Ook vindt u hier proefexamens die u kunt maken ter voorbereiding op het examen.

Hoe kan ik mijzelf opgeven?

U kunt uzelf opgeven door een email te sturen naar [email protected]Om u te kunnen aanmelden hebben wij uw volledige naam, adres, emailadres, geboortedatum en de gewenste examendatum nodig.

Examendata

  • Maandag 3 oktober 2022, 
  • donderdag 3 november 2022, 
  • woensdag 7 december 2022 en 
  • maandag 23 januari 2023.

Het examen zal digitaal plaatsvinden om 20.00 uur.

En als ik wil gaan fluiten, kan de club mij daar dan in begeleiden?

Na ieder examen organiseert de club een praktijktraining. Je krijgt dan van ervaren (bonds)scheidsrechters handige tips tijdens een wedstrijd op ieder niveau. Dit geldt voor de breedte-teams voor junioren in D, C, B en A, selectieteams en zelfs als scheidsrechter voor de senioren.

Dus heb je net jouw scheidsrechterexamen gehaald, ga je een niveau hoger fluiten of wil je even jouw kennis opfrissen? Leer alles over looplijnen, managen van situaties/coaches/publiek, wél of geen kaarten trekken, hoe samen te werken met een andere scheidsrechter, welke afspraken maak je en nog veel meer. Kom dan zaterdag 8 oktober 2022 om 10.00 uur naar de club. We verzamelen bij de grote tafel onderaan de tribune.

Keepers opgelet!
(Wissel)keeperstraining voor O9 en O10! Woensdag 14 sept start de keeperstraining voor de (wissel)keepers uit de O9 en O10. De keeperstraining is 16:30-17:15 op veld 3. Twee keepers uit de O14/16-jeugd (Suze en Janien) hebben aangeboden om deze keeperstraining te verzorgen. 

Helaas is het niet mogelijk om dit moment in de HC Alkmaar-app te plaatsen, maar het staat wel in het algemene schema op de website. Jullie dienen zelf de keeper van de week aan te wijzen en deze naar de training te sturen. 

De training duurt 45 minuten. De keepers dienen zich voor de start van de training zelf (of met hulp van een ouder) om te kleden. 

PS. Wanneer de wisselkeeper een vaste keeper wil worden kunnen zij dit aangeven via coö[email protected]
Keepersshirts! Op verzoek heeft AMHC dit jaar ook een keepershirt in de aanbieding. Jullie kunnen een shirt bestellen via deze link. Er wordt dan een mooi AMHC keepersshirt gemaakt. 
Rabo ClubSupport 2022

AMHC doet mee met Rabo ClubSupport: Goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving. Wil jij als Rabobank lid ook jouw stem uitbrengen op AMHC? Stem via de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport

 
11-9-2023 Van uw redactie