Van uw redactie 04-09-2022

4-9
Van uw redactie

En wij zijn weer begonnen! Althans, bijna! Het was in ieder geval weer een drukte van jewelste op zaterdag en het was natuurlijk erg mooi om al die kinderen weer te zien spelen. En het weer zat ook mee. Wat wil je nog meer. 

Even een paar kleine huishoudelijke mededelingen:

  1. Het evenemententerrein is weer beschikbaar voor parkeren. 
  2. Vanaf volgende week wordt het barschema online gepubliceerd.
  3. Volgende week komt er ook een update over het scheidsrechtersexamen

Verder in deze nieuwsbrief: De ALV is 19 september, wat meer informatie over ASM, een pilotproject met MO16-2 als selectieteam, kandidaatbestuursleden stellen zich voor en heren 1 aan de bak.

Daarnaast hebben wij vandaag (eindelijk) onze kampioenen gehuldigd! De foto met onze kampioenen zal snel zichtbaar zijn op de club. 

Fijne zondag nog!

groet
Willem

Belangrijke data!
  • 10 september start competitie (jongste) jeugd. 
  • 19 september ALV
De jaarplanning is te vinden op de website.
Gezocht!
Wij zoeken nog een trainer voor Ouderhockey op Zondag. Aanmelden kan hier. Trainerservaring niet vereist, hockeyervaring is een pré.
Een pilot project!
MO16-2 2e SELECTIETEAM IN DE MO16 LIJN MO16-2 (oud MB2) is dit seizoen een selectieteam geworden. In het verleden waren alleen de 1e teams een selectieteam bij AHMC. Vanwege sterke prestaties vorig seizoen in de MO16 lijn is besloten hier een pilot te doen om het 2e team ook een selectieteam te maken. Zo willen we het 1e en het 2e team dichter bij elkaar brengen. Bij veel (grotere) clubs is het al gebruikelijk dat er 2 selectieteams zijn. Zo is er meer kans voor ambitieuze spelers! Onder leiding van onafhankelijke beoordelaars is MO16-2 samengesteld. MO16-2 trained 2x per week 90mins én heeft een trainer/coach. 

KANS OM OPGELEID WORDEN TOT TOP-KEEPER SELECTIETEAM MO16-2!
Door een vervelende blessure is de vaste keeper van M016-2 uitgevallen. Welke speler uit de MO16 vindt het leuk om uitgedaagd te worden om zichzelf te ontwikkelen tot een top-keeper? Motivatie belangrijker dan talent! Je wordt in een leergierig, getalenteerd en gezellig team opgeleid door o.a. een super-keepertrainer. Tijdens teamtrainingen staat keepen in oefeningen centraal. Interesse? Graag reactie naar [email protected]
Kandidaat bestuursleden
Op de aankomende ALV van 19 september, stelt AMHC drie kandidaatbestuursleden voor: Zoals gebruikelijk, stellen deze kandidaten zich kort voor via onze website.
AMHC & Athletic Skills Model
AMHC gaat Het Athletic Skills Model (ASM) toepassen in haar jeugdopleiding. Naast hockey-specifieke trainingen geeft AMHC, volgens de visie van het ASM, extra aandacht aan bredere vormen van motoriek dan alleen met bal en stick.
 
Hierbij moet worden gedacht aan verschillende vormen van lopen, gooien/vangen, balanceren en coördinatie. Dit zijn 4 voorbeelden uit het aanbod van de zogenoemde ‘Schijf van 10’. Uit onderzoek blijkt dat je een beter bewegende hockeyer van wordt. Daarnaast zorgt dit ook voor veel plezier door de manier waarop het aangeboden wordt. De oefeningen zijn uitdagend, gevarieerd, opbouwend en geven vertrouwen in eigen kunnen.
 
Het komt er dus op neer dat er komend seizoen een meer compleet trainingsinvulling van start gaat, een aanvulling die tot doel heeft dat er op een ‘speelse’ manier geleerd wordt om meer gevarieerd te bewegen.  Van veel topsporters is bekend dat zij meerdere sporten hebben gedaan en daarmee automatisch een groot deel van de schijf van 10 hebben doorlopen. Dit heeft bijgedragen aan een betere belastbaarheid, minder blessures met als gevolg meer beweeguren, ’n langer atletisch leven in de sport, en het ontwikkelen  van meer creatieve beweegoplossingen.
 
Meer weten over ASM?
  1. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockey-visie/het-athletic-skills-model-toegepast-in-de-jeugdopleiding-van-een-hockeyclub-door-jair-levie
  2. https://www.athleticskillsmodel.nl/asm-adaptaball-en-asm-rev3rse-maken-hockeyers-beter/
Wie is uw trainer?
Harry Hageman neemt de begeleiding van dit trainingsaanbod op zich. Hij is opgeleid als professioneel ASM-instructeur./ specialist. Veel leden kennen Harry als fysieke trainer van dames 1 en heren 1, maar hij is bij veel meer teams wekelijks actief op onze velden.
Heren 1 aan de bak!

Heren 1 houdt niet alleen haar goal schoon. Maar ook de club! Vorige week vrijdag heeft Heren 1 even de handen flink uit de mouwen gestoken en opgeruimd. Bedankt heren!! Wordt erg gewaardeerd.

 
4-9-2022 Van de voorzitter